ב ,

ביקורת: אנטמן והצרעה: קוונטומאניה

לחגור חגורות! הלוואי שזה יהיה טיול רגיל הפעם… עם מארוול? מה פתאום!

מעריצי מארוול, אתם מוכנים? אנטמן כאן לפתוח את השלב החמישי ביקום הקולנועי שלנו ולהילחם בנבל הגדול לפני כולם. אה, נמאס לכם מהתוכן של מארוול ואפילו לא שמתם לב שהתחיל שלב חדש? או לחלופין, השלב הרביעי היה כל כך ארוך שמה זה משנה כבר שלבים ומי מצליח לעקוב אחרי כל התוכן הקיים? לא נורא. האמת היא שאפילו מארוול שמו לב לעייפות החומר ודווקא לא מעמיסים עלינו כמו שהתרגלנו בשנים האחרונות, ולטעמי זה רק טוב; אבל לסרט הזה יש המון יעדים שהוא שואף להגיע אליהם ולאו דווקא עומד בהם. אם נדבר במספרים, זה הסרט ה-31 ביקום והשלישי בטרילוגיית אנטמן.1 האם צריך לראות 30 סרטים כדי להבין את הסרט הזה? לא באמת. אני אפילו לא בטוחה שצריך לראות את שני סרטי אנטמן הקודמים. מן הסתם יהיה מוזר להיכנס ל-MCU עם הסרט הזה ולצפות להבין הכול, אבל גם ככה התעייפתי מהניסיון להבין, למרות שאני לחלוטין נמנית עם העדר שרואה כל מה שיוצא

הסרט נפתח עם קריינות של סקוט לאנג (פול ראד) שמתקצר את האירועים הקודמים: אנחנו אחרי עלילות מלחמת האינסוף וסוף המשחק, הוא מגדל את בתו קאסי (קתרין ניוטון) שכבר הפכה לנערה,2 מנהל זוגיות נפלאה עם הופ "הצרעה" ואן דיין (אוונג'לין לילי) ובין לבין קופץ לארוחות משפחתיות עם ההורים שלה, האנק פים (מייקל דאגלס) וג׳נט ואן דיין (מישל פייפר), אנטמן והצרעה המקוריים. סקוט מבלה את רוב זמנו בקידום הספר האוטוביוגרפי שלו, Look Out for the Little Guy,3 שמתמקד בעיקר בהיותו נוקם. הבעיה היא שסקוט פספס כמה שנים – קאסי בכלל מעדיפה להיות חצי גיבורה בעצמה ונלחמת בשוטרים שמפנים הומלסים, ובין לבין חוקרת עם סבא פים את הממלכה הקוונטית. כשקאסי והאנק מציגים לשאר המשפחה את הניסוי החדש שלהם, הדברים כמובן משתבשים וכל המשפחה נשלחת אל הממלכה הקוונטית.

הסרט מזכיר למי ששכח שג'נט בילתה שלושים שנה במקום הזה, ואנחנו בעצם לא יודעים עליו הרבה יותר מהמשפחה שלה. זהו מין יקום שלם שנמצא מתחת/בתוך העולם שלנו. הממלכה הקוונטית נראת מרשימה מאוד – אומנם עיצוב הסטים, החייזרים והתלבושות יכלו להשתלב בקלות בסרט של מלחמת הכוכבים,4 אבל המקומות והיצורים נראים בו זמנית כמו משהו ייחודי וגם בדיוק כמו שאר הגלקסיה שיצא לנו לראות בסרטים הקוסמיים האחרים של מארוול. לטובת הסרט, ההקדמה נחוצה וממצה ואחריה ישר נכנסים אל האקשן, ואפילו שאין המון פלאף – ובימינו אני צריכה לברך על שהסרט הוא רק שעתיים וחמש דקות – עדיין קצת התעייפתי באמצע הסרט. 

אז העיצוב מוצלח, יש כמה הופעות אורח לא רעות, כמו וויליאם ג׳קסון הרפר בתפקיד קוואז, תושב המקום וטלפת שאהבתי במיוחד, אבל כל מה שיש לי להגיד על קוונטומאניה מעבר לזה הוא "פסדר". ההומור מתאמץ מדי ומאפיל על סיפור שלא מצליח להתעלות על הציפיות הנמוכות שיש ממנו מלכתחילה – אפילו ההופעה של דמות קומיקס מוכרת שהייתה די מוצלחת לדעתי נסגרה בצורה יותר מדי קיטשית וטיפשית. בניגוד אליהם, מייקל דאגלס עושה פה מעט מאוד אבל ניכר שהוא נהנה. ההופעה שלו שידרה לי קלילות ונוחות שהשרו על כל העלילה של האנק רוגע שעזר לי להנות ממנו לאורך כל הדרך. חדי העין ישימו לב שלא דיברתי כמעט על הופ ותפקיד הצרעה בסרט למרות שהיא בכותרת שלו, והסיבה היא שגם היוצרים של הסרט לא ממש מתייחסים אליה. אין לי שום דבר רע להגיד על הדמות של הופ או על ההופעה של אוונג'לין לילי, אולי רק שחבל שאין לה מספיק כימיה עם פול ראד. אני שמחה שכן זכרו שהיא קיימת וכל המשפחה יצאה להרפתקאה הזאת, אבל הסרט היה נראה אותו דבר גם בלעדיה וזה מבאס.

הדבר החדש העיקרי שקוונטמניה עושה הוא להציג לנו את קאנג הכובש. נכון, הוא כבר הופיע בעונה הראשונה של לוקי אבל לא השאיר עליי רושם מיוחד. פה סוף סוף ג'ונתן מייג'ורס מראה לנו את היכולות שלו, ולדעתי זו ממש רק ההתחלה. יש פה טיזינג נפלא לנבל הגדול הבא של היקום, ואם תשאלו אותי הוא הרבה יותר מפחיד ומאיים מתאנוס, אולי בגלל שאנחנו רואים פה המון ממנו. בתור נבל לאנטמן מאזן הכוחות מרגיש לא מאוזן בעליל – קאנג חזק יותר, מתקדם יותר טכנולוגית, מעניין יותר, ואנטמן מעבר ליכולת שלו לגדול ולקטון לא באמת בעל כוחות על או כישורים מיוחדים ללחימה – יש סיבה שהסרטים הקודמים שלו היו סרטי שוד ולא סרטי אקשן, וההופעות שלו בסרטים האחרים היו בתפקיד האתנחתא הקומית בעיקר. אבל בתור ההקדמה של קאנג לעולם הקולנועי הגדול של מארוול, אני חושבת שבהחלט יש למה לצפות.

בסרט יש סצנת אמצע כתוביות מאוד מאוד מוצלחת לטעמי, עם הצצה למה העולם הזה עוד יביא לנו, וסצנת אחרי הכתוביות עם טיזינג קטן אך חשוב, שבפעם הראשונה מקשר על אמת את העולם הטלוויזיוני והסדרות של מארוול לעולם הקולנועי.

הערות שוליים

  1.  הגיבור החמישי שקיבל שלושה סרטי סולו אחרי איירון מן, ת׳ור, קפטן אמריקה וספיידרמן.
  2.  ופוטנציאלית עתידה להפוך לחברה מן המניין בקבוצת הנוקמים הצעירים (מארוול צריכים להכיר לנו רק עוד גיבור אחד, האלקלינג, כדי להפוך את התרחיש לממשי יותר, אז אני מציעה שיתחילו לקדם עניינים).
  3.  כן, אפשר לקנות את הספר הפיזי בשלל חנויות או באתר של דיסני.
  4. חלקים נרחבים מהסרט כמובן צולמו בווליום, שבו צילמו את המנדלוריאן, וההשפעה של הטכנולוגיה ניכרת.

תגובות

טוען...

תגובות

ביקורת: עולם מוזר

ביקורת: שהאזאם! 2: זעם האלים